Στις 14, 15 και 16 Ιουνίου η ομάδα φροντίδας ιπποειδών της Animal Action Greece επισκέφθηκε την Αμοργό. Η δράση αυτή έχει πλέον καθιερωθεί καθώς αυτή ήταν η ενδέκατη επίσκεψη  της ομάδας στο νησί μας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης  παρασχέθηκε κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα στα ιπποειδή του νησιού. Ο κτηνίατρος Κώστας, ο τεχνικός δοντιών ιπποειδών Άλκης και ο πεταλωτής Τάσος προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε 36 ιπποειδή (24 γαϊδούρια, 6 μουλάρια και 6 άλογα) τα οποία χρησιμοποιούνται σε διάφορες αγροτικές και μεταφορικές εργασίες. Σχεδόν όλα τα ιπποειδή χρειάστηκαν λιμάρισμα των δοντιών τους και πολλά από αυτά χρειάστηκαν επίσης φροντίδα των οπλών τους. Δόθηκαν επίσης συμβουλές για τη σωστή διατροφή τους, την υγεία τους καθώς και ενδεδειγμένοι τρόποι περιορισμού τους χωρίς τη χρήση παστούρας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η ομάδα σε συνεργασία με τον τοπικό κτηνίατρο Δημήτριο Σίμο προσέφερε τις υπηρεσίες της σε ένα γαϊδούρι από τα Θολάρια που υπέφερε από κολικό.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη στο καταφύγιο ιπποειδών της Animal Zone International όπου φροντίστηκαν 4 γαϊδούρια και 2 μουλάρια που φιλοξενούνται εκεί.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Blue star ferries και στη Seajet για την ευαισθησία τους να βοηθήσουν το έργο μας, προσφέροντας δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής η πρώτη και 50% έκπτωση η δεύτερη για τα μέλη της ομάδας. Τις πανσιόν Marousso, Michail studios και  Ilias Pension για τη δωρεάν φιλοξενία της ομάδας. Τον Thomas rent a car για τη χορηγία αυτοκινήτου για τη μετακίνηση της ομάδας. Τα εστιατόρια “Καστάνης” στη  Χώρα και “ο Νίκος” στη Λαγκάδα, την καφετέρια “Πέρασμα Καστελόπετρα”  και το ζαχαροπλαστείο “Καλλιστώ” για την κάλυψη μέρους της διατροφής της ομάδας.
Ο Δήμος Αμοργού ανέλαβε την εύρεση χορηγιών και η Animal Zone International ανέλαβε την οργάνωση της δράσης και κάλυψη μέρους της διατροφής της ομάδας. Γιατί με συνεργασία και συννενόηση μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιδιοκτήτες των ζώων που κάθε χρόνο είναι συνεπείς στο ραντεβού μας και  έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή αυτή τη δράση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA