Τέτοιες μέρες θα ετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου. Την εορτή του μοναστηριού μας, της Παναγίας Χοζοβιώτισσας. Και θα υποδεχόμασταν πιστούς όχι μόνο από τις Κυκλάδες αλλά από όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν ευλαβικά.

Φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού θα είναι μια διαφορετική εορτή, χωρίς την παρουσία πιστών στο μοναστήρι.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που αφορά τον τρόπο Λειτουργίας των Ναών και των χώρων λατρείας στο σύνολο της Επικράτειας έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 ισχύουν τα εξής: Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Δεν επιτρέπεται η παρουσία άλλων φυσικών προσώπων στους χώρους λατρείας αυτής κατά τη διάρκεια αυτής, καθώς και σε κάθε άλλη περίπτωση.

Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 FM. Ας προσευχηθούμε όλοι φέτος πιο δυνατά για να γίνει γρήγορα μια  πικρή ανάμνηση η πανδημία.

Μόλις αρθούν από την Πολιτεία οι περιορισμοί στις μετακινήσεις  και στις συναθροίσεις θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη Χάρη Της Παναγίας.

Χρόνια Πολλά και η Παναγία Βοηθός σε όλο τον κόσμο.