Η μεγάλη και λαμπρή εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πλησιάζει. Η μεγάλη προστάτις της Αμοργού, το Ιερό Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας εορτάζει και θα υποδεχτεί με ευλογία και αγάπη τους πιστούς επισκέπτες όχι μόνο από τις Κυκλάδες αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Πριν ένα χρόνο η πανδημία δεν μας επέτρεψε να ανέβουμε τα σκαλοπάτια και να προσκυνήσουμε τη Χάρη της Παναγίας. Προσευχηθήκαμε όλοι μαζί να ήταν εκείνη η τελευταία φορά που θα εόρταζε το Μοναστήρι μας χωρίς την παρουσία πιστών.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και οι υγειονομικοί κανόνες που έχει καθορίσει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας μας δίνει τη δυνατότητα φέτος να παραστούμε στον Εσπερινό του Σαββάτου (17:00) και την αγρυπνία στις 20 Νοεμβρίου και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 21 Νοεμβρίου.

Όμως η παρουσία των πιστών και το προσκύνημα θα γίνει με κανόνες γιατί η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να μας απειλεί. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και δεν θα επιτραπεί ο συνωστισμός. Για να μπορέσουν όλοι να πάρουν την ευλογία των Άγιων Ημερών είναι ευσεβής παράκληση να είναι ολιγόλεπτη η παραμονή των πιστών  στο χώρο του Ναού. 
Ας διευκολύνουμε με  υπομονή και κατανόηση όσους αναλάβουν την τήρηση των μέτρων και ας προσευχηθούμε μαζί και δυνατά για ενα κόσμο γεμάτο υγεία και αγάπη.

Χρόνια Πολλά και η Παναγία Βοηθός σε όλο τον κόσμο.