Με ευλάβεια και υγειονομικό πρωτόκολλο εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου, στο εμβληματικό μοναστήρι της Αμοργού, την Παναγία Χοζοβιώτισσα.

Οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας δεν επέτρεψαν φέτος την παρουσία των εκατοντάδων πιστών που ταξίδευαν στην Αμοργό για να προσκυνήσουν την Χάρη της. Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στην Ιερά Μονή ακολουθώντας τις οδηγίες τις Πολιτείες και οι πιστοί σε όλο τον κόσμο είχαν την δυνατότητα να την ακούσουν μέσα από το Ραδιοφωνικό Σταθμό στην Εκκλησίας.

Η Χάρη της και η ευλογία της Παναγίας Χοζοβιώτισσας υμνήθηκε στην Αθήνα μέσα από την πρωτοβουλία συμπατριωτών μας.

Αντίγραφο της εικόνας μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό όπου και τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πατήρ Θωμά Συνοδινό, προϊστάμενο του Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών.

Επίσης ο Σύνδεσμος Αμοργίνων, τηρώντας τις οδηγίες για την προστασία από την πανδημία, φρόντισε και φέτος να τιμηθεί η εορτή της Παναγίας μας μεταφέροντας την ευλογία στους Αμοργιανούς που ζουν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα μέλη του Συνδέσμου παρέδωσαν την Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας και την Σημαία του Συνδέσμου στον ιερέα της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης, π. Συμεών Συναδινό για να λειτουργηθούν μετά αρτοκλασίας. Στη συνέχεια έγινε κατ’ οίκον διανομή των αρτιδίων από το αντιπρόεδρο κ.Γιώργο Θηραίο σε συμπατριώτες μας.

Ευχόμαστε η Παναγία Χοζοβιώτισσα να δίνει δύναμη στους απανταχού Αμοργιανούς. Να στηρίζει το πολύτιμο έργο του Συνδέσμου Αμοργίνων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αιδεσιμολογιώτατο Πατήρ Θωμά Συνοδινό, που η προσευχή του και το έργο του είναι στήριγμα για την Αμοργό καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο π.Συμεών Συναδινό που κάθε χρόνο φιλοξενεί με ξεχωριστή αγάπη, την γιορτή του Συνδέσμου Αμοργίνων.