Κατόπιν ανακοίνωσης του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού SARS – CoV-2 καθώς κρούσματα έχουν αναφερθεί σε 114 χώρες.

Σας ενημερώνουμε πως ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) έχει ενημερωθεί επανειλημμένα για την ύπαρξη πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αμοργό και κατόπιν οδηγίας του προαναφερθέντος αρμόδιου φορέα δεν κρίθηκε απαραίτητη η λήψη δειγμάτων για διάγνωση του ιού ή περαιτέρω ενέργειες.

Σας επισημαίνουμε ότι, εκτός από τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία, για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού και την προστασία των πολιτών, είναι βασική η τήρηση των κανόνων υγιεινής από τον καθένα μας ως εξής:

 

 
Στους παραπάνω κανόνες προσωπικής υγιεινής θα προσθέσουμε την ανάγκη αποφυγής συναθροίσεων ιδιαιτέρως σε κλειστούς χώρους, την τήρηση απόστασης ασφαλείας 2 μέτρων από άλλα άτομα όταν αυτό είναι εφικτό και να μην μετακινείστε εκτός Αμοργού αν δεν είναι απαραίτητο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλεί ο κορωνοϊός πλήττει κυρίως τις ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένα άτομα και άτομα που πάσχουν από άλλες χρόνιες νόσους.

Για να προστατέψουμε τόσο τους εαυτούς μας, αλλά και αυτούς τους συνανθρώπους μας, αν παρουσιάζετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή και έχετε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενες περιοχές ή επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα, να παραμείνετε σπίτι σας και να επικοινωνήσετε με το ΚΥ Αμοργού στο τηλέφωνο 22850 71207 ώστε να γίνει μια αρχική αξιολόγηση της κατάστασης σας

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
ΚΥ ΑΜΟΡΓΟΥ