Προς: Λιμενικό ταμείο Αμοργού

Υπ ’Όψιν Δημάρχου Κον Λευτέρη Καραίσκο

Από: Νίκο Γιατράκο (Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας)

Κύριοι καλησπέρα σας.
Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος ( Ο.Φ.Σ.Ε. ) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο ττου 1987 με βασικό σκοπό την ένωση σε ένα φορέα των ανθρώπων που αγαπούν τη θάλασσα, το φουσκωτό σκάφος και τους θαλάσσιους δρόμους, που αγωνίζονται για την διατήρηση και την αποκατάσταση της ισορροπίας του οικοσυστήματος και αντιμάχονται την μόλυνση των θαλασσών και την οικολογική καταστροφή. Από το 1999 καθιέρωσε το ετήσιο πρόγραμμα αποστολές «Ζωή στους Βράχους του Αιγαίου – Ελλάδος Εικόνες», πραγματοποιώντας κάθε χρόνο επισκέψεις σε διάφορα νησιά της χώρας μας. Με αυτό τον τρόπο συμμετέχουμε στη τόνωση της τοπικής οικονομίας του νησιού δεδομένου ότι θα την επισκεφθούν περίπου 140 ταξιδιώτες, σε μη τουριστική περίοδο, επιβαίνοντες σε περίπου 40 με 45 φουσκωτά σκάφη. Στην διοργάνωση εκτός από την θαλάσσια περιήγηση περιλαμβάνεται και γνωριμία με της φυσικές χάρες του νησιού, τα πολιτισμικά μνημεία, τα ήθη και τα έθιμα καθώς και με τον γαστρονομικό και μουσικό της πλούτο.

Για το έτος 2020 η Αποστολή μας επιλέχτηκε να γίνει στην Αμοργό. Η παρουσία μας αρχές Μαΐου δηλαδή προ τουριστικής σεζόν, και συγκεκριμένα 1-2-3 Μαΐου όπου θα καταφθάσουμε πλέοντας με τα φουσκωτά σκάφη μας, θα δώσει ζωή για τρείς και για κάποιους τέσσερις ημέρες και θα συμβάλει οικονομικά στην τοπική οικονομία.

Επιπλέον και κατόπιν επικοινωνίας μας με τον Δήμο, ενημερωθήκαμε για τις πολλές ελλείψεις σε βασικά είδη που αντιμετωπίζει. Ελλείψεις στο ιατρείο, στα σχολεία, στις Κοινότητες, σε είδη που διαμορφώνουν την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων που ζουν απομονωμένοι για τους περισσότερους μήνες του έτους. Την εκδήλωση διοργανώνουμε με συμμετοχή των μελών μας, με τα φουσκωτά σκάφη τους, των κατοίκων και Αρχών του νησιού, καθώς και την παρουσία ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου. Θέλουμε με αυτή την επιστολή να σας ενημερώσουμε, προκειμένου να μας υποδείξετε, τον καλύτερο τρόπο σε συνεργασία μαζί σας, να φέρουμε εις πέρας τον ελλιμενισμό και την διαμονή μας, χωρίς να διαταράξουμε την λειτουργία και ασφάλεια του λιμένα στα Κατάπολα.
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Για το Δ.Σ.
Υπεύθ. Δημ. Σχέσεων & Επικοινωνίας
Νίκος Γιατράκος Τηλ. 6944514292

Ο Πρόεδρος
Σταύρος Στεφανής

Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Σουάνης