Μετά από 15 χρόνια, οπότε και πραγματοποίησε τον πρώτο του εθελοντικό καθαρισμό στην Αμοργό, ο Ε.Π.Ο.Σ Φυλής επέστρεψε στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί.

Για 8 ημέρες (27/6-4/7) οι σαράντα εθελοντές του Συλλόγου, εξοπλισμένοι εκτός από θέληση και θετική ενέργεια, και με όλα τα κατάλληλα εργαλεία, καθάρισαν ένα σημαντικό τμήμα του δικτύου μονοπατιών της Αμοργού ενώ οργάνωσαν και δράσεις πεζοπορίας για να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές του νησιού, τους οικισμούς και τους κατοίκους.

Η εξαιρετική δράση εθελοντικού καθαρισμού των μονοπατιών, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμοργού και ολοκληρώθηκε με μια ξεχωριστή εκδήλωση βράβευσης στο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου Καταπόλων.

Ανάμεσα στους εθελοντές του Συλλόγου βρισκόταν και η γνωστή συγγραφέας και καθηγήτρια Ιστορίας Λένα Διβάνη, η οποία παρουσίασε την εκδήλωση «Το βαθύ μπλε της Αμοργού και ο άνθρωπος δελφίνι»

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που φιλοξενήσαμε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα τα μέλη του ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ, ενός συλλόγου με πλούσια δράση στον τομέα του εθελοντισμού και εξίσου σημαντικό περιβαλλοντικό έργο στα νησιά μας. Όταν ακούει κάποιος τη λέξη Αμοργός, το μυαλό του αμέσως τρέχει στο απέραντο γαλάζιο.

Για εμάς αλλά και πολλούς επισκέπτες του νησιού μας Αμοργός είναι και τα μονοπάτια μας. Ένα εξαιρετικό δίκτυο τον μονοπατιών που σου δίνει τη δυνατότητα να διασχίσεις όλο το νησί και να “διαβάσεις” την ιστορία και τα μυστικά του. Το ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού είναι μεγάλο, πάντα με γνώμονα την προστασία της φύσης και της αγροτικής οικονομίας.

Συγχαρητήρια στον ΕΠΟΣ Φυλής για το έργο του», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος.

 
Ευχαριστίες
Για να πραγματοποιηθεί η εθελοντική δράση καθαρισμού των μονοπατιών από τον Ε.Π.Ο.Σ Φυλής υπήρξε άψογη συνεργασία χορηγών, φορέων και κατοίκων. Ο Δήμος Αμοργού ευχαριστεί την Blue Star Ferries, τον κ. Τάσο Αναστασίου από το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το προσωπικό του Δήμου Αμοργού, την Αντιδήμαρχο Τουριστικής και Πολιτιστικής Προβολής Καλλιόπη Δεσποτίδη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων Κωνσταντίνο Γρίσπο, τον Τοπάρχη Αιγιάλης Γιάννη Γαβαλά. Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες προς όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων που βοήθησαν στου καθαρισμούς των μονοπατιών, στον Γιάννη Ψακή για την μεταφορά των εθελοντών από τις Πλάκες, στην δημοτική σύμβουλο Ελευθερία Ψυχογιού για την προετοιμασία του Δημοτικού Camping Καταπόλων, στους Δημήτρη Γιαννακό, Θοδωρή Αποστολάκη, Νικόλαο Σίμο και Παρασκευά Ρούσσο για την τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης και σε όλους τους επαγγελματίες της Αμοργού που στήριξαν με τις χορηγίες τους την δράση.