Με μια σύγχρονη ηλεκτρογεννήτρια εξοπλίστηκε το Κέντρο Υγείας Αμοργού. Ο Δήμος Αμοργού στο πλαίσιο του σχεδιασμού για ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας των κατοίκων και της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας του νησιού είχε υποβάλλει αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε η «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ» του Ιδρύματος  Αθανάσιου & Μαρίνας Μαρτίνου.

Η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου έκανε δεκτή τη δωρεά της «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» για προμήθεια,μεταφορά, εγκατάσταση και σύνδεσης ενός Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους της Cummins Power Generation 66kVA εφεδρικής λειτουργίας – ηχομονωμένο με πεδίο μεταγωγής 110 Α κόστους 15388,40€. Η ηλεκτρογεννήτρια  πρόκειται να συνδεθεί στο Κέντρο Υγείας παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια σε ιατρικό προσωπικό και πολίτες,λύνοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα .

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε «Η υγειονομική θωράκιση της Αμοργού αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Ευχαριστώ θερμά το Ίδρυμα Αθανάσιου & Μαρίνας Μαρτίνου. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από την πανδημία, η συγκεκριμένη δωρεά  αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και παράδειγμα προς μίμηση. Ευχαριστώ και την 2η ΥΠΕ και τον  Διοικητή κ. Ροϊλό για την αποδοχή της δωρεάς που ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Στη προσπάθεια μας για μια καλύτερη Αμοργό έχουμε σημαντικούς υποστηρικτές