Στην Αθήνα, 8 Ιουλίου 2022, παρουσία των καςΖωγραφιάς Ζίτα Χόσμερ-Βλαβιανού και κου BradHosmer, της εγγoνής τους κας Kate Hosmer, δικηγόρου κας Ειρήνης Δανιηλίδου, συμβολαιογράφου κας Μαρίας Προμπονά, της Προέδρου κας Αννας Γαβαλά του Μάρκου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΙΑΝΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ και της δικηγόρου κας Σοφίας Γαβαλά, έλαβε χώρα η δωρεά  του ακινήτου Βλαβιανού ιδιοκτησίας Ζ. ΧόσμερΒλαβιανού, που βρίσκεται στη περιοχή Βροντάδο των Καταπόλων Αμοργού, προς την ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΙΑΝΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ.

Η δωρεά αυτή ήταν επιθυμία του αείμνηστου ΒάσσουΒλαβιανού, πατέρα της κας Ζωγραφιάς Χόσμερ-Βλαβιανού.

Ο σκοπός της δωρεάς είναι η αξιοποίησή του για πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, κοινωφελείς και κοινωνικές δραστηριότητες που συνάδουν με τους σκοπούς της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΙΑΝΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ.

Ηδη ο όρος για τη λειτουργία Βοτανικού Κήπου  έχει υλοποιηθεί από την εδώ και έξι χρόνια δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου και τη συνεργασία της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΙΑΝΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Συνεργασία για τηνΑμοργό».

Η συλλογική προσπάθεια και η επιθυμία όλων για το καλύτερο του τόπου απέδωσε καρπούς.

Η επιθυμία της δωρήτριας θα τηρηθεί στο ακέραιο.

Το ακίνητο αυτό θα αποτελέσει έδρα πολιτισμού, προβολής της παράδοσης του νησιού και προώθησης της συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων που ενδιαφέρονται για την Αμοργό και την ουσιαστική της ανάδειξη.

Ο Δήμαρχος  Αμοργού κ.Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε :Αμοργός είναι η αγάπη και η προσφορά στη ρίζες σου! Η δωρέα της κας Ζωγραφιάς Χόσμερ-Βλαβιανού προς την Ένωση Καταπολιανών Αμοργού είναι μια πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και αληθινής αγάπης με όφελος για ολόκληρό το νησί μας. Την Ευχαριστούμε από την καρδιά μας. Ο πολιτισμός μας δυναμώνει!