Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 ξεκινά ο νέος κύκλος επιμόρφωσης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Ανάδειξη και αξιοποίηση του αγροδιατροφικού πλούτου των Κυκλάδων». Θέμα του πρώτου σεμιναρίου είναι τα«Πιστοποιημένα προϊόντα. Η σημασία των ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ στην τοπική ανάπτυξη» όπου ο εισηγητής κ. Θεόφιλος Μασούρας, θα επικεντρωθεί στη διατροφική αξία του γάλακτος και των προϊόντων του, στα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα, στα προϊόντα που φέρουν σήμα ποιότητας (ΠΟΠ & ΠΓΕ), καθώς και στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε μικρές επιχειρήσεις (γαλακτοκομεία). Ο κ. Μασούρας είναι Καθηγητής Γαλακτοκομίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδάκτορας του Universite de Technologie de Compiègne.
Περισσότερες πληροφορίες για τη θεματολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτεστον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=53516&articleid=58328 ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτερικό 4) καθώς και στα γραφεία των νησιών σε Άνδρο 22820 51490 | Σαντορίνη 22860 25788| Μήλο 2287023970 | Μύκονο 22890 23937 | Νάξο 2285022767 | Πάρο 22840 23031 | Τήνο 2283022404.