Η μελέτη «Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Όρμου Αιγιάλης» αποτελεί μία μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχει στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης στον Όρμο Αιγιάλης της Αμοργού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου με την άφιξη των παραθεριστών και την επιστροφή των κατοίκων που τους χειμερινούς μήνες μεταναστεύουν στα αστικά κέντρα, κορυφώνεται η κυκλοφοριακή φόρτιση.
Οι προτάσεις με βραχυχρόνιο ορίζοντα υλοποίησης, έχουν στόχο τη διαμόρφωση ενός ιεραρχημένου κυκλοφοριακού δικτύου, την ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων στους κρίσιμους κόμβους, τη βελτίωση των συνθηκών στάθμευσης και την εξασφάλιση άνετης και ασφαλούς κίνησης των πεζών στη περιοχή μελέτης.
Η σύνταξη μακροπρόθεσμων προτάσεων για επεμβάσεις σε επιμέρους τομείς με οδικά έργα, κατασκευή χώρων στάθμευσης κ.λ.π., έχουν στόχο τη γενικότερη βελτίωση στο σύστημα μεταφορών και συγκοινωνιακής υποδομής του Όρμου.

Προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση για την εν λόγω μελέτη ο Δήμος Αμοργού θέτει τις προτάσεις του σε δημόσια διαβούλευση στο site του Δήμου Αμοργού και παρακαλούμε όποιος επιθυμεί να καταθέσει την άποψή του μέχρι την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.

Δείτε εδώ την Τεχνική Έκθεση καθώς και δύο προτάσεις: Γ.Ορ.ΛΥΣΗ Α & Γ.ΟΡ. ΛΥΣΗ Β