Το έργο «Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο Λιμάνι Καταπόλων» αποτελεί μία μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχει στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης στον Λιμένα Καταπόλων και στο Ξυλοκερατίδι, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι προτάσεις της συγκεκριμένης μελέτης, με βραχυχρόνιο ορίζοντα υλοποίησης, έχουν στόχο τη διαμόρφωση ενός ιεραρχημένου κυκλοφοριακού δικτύου, την ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων στους κρίσιμους κόμβους, τη βελτίωση των συνθηκών στάθμευσης και την εξασφάλιση άνετης και ασφαλούς κίνησης των πεζών στη περιοχή μελέτης.
Προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση για την εν λόγω μελέτη ο Δήμος Αμοργού θέτει τις προτάσεις του σε δημόσια διαβούλευση στο site του Δήμου Αμοργού και παρακαλούμε όποιος επιθυμεί να καταθέσει την άποψή του.
Δείτε την Τεχνική Ανάλυση εδώ.
Επισυνάπτονται ΓΕΝΙΚΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ 1, ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ 2 & ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ 3
Αναφορικά με την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στη θέση Θ6: Ξυλοκερατίδι (Τεχνική Έκθεση, σελίδα 8, παράγραφος 3.1) πλην των μόνιμων κατοίκων, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τις επισημάνσεις και/για τα ατυχήματα που πολλές φορές έχουν γίνει στην προσπάθεια επισκεπτών να προσεγγίσουν τις παραλίες που βρίσκονται στην περιοχή πλησίον του Αγίου Παντελεήμονα Καταπόλων με ΙΧ. Κρίνουμε απαραίτητη την παρέμβαση με απαγόρευση διέλευσης οχημάτων πλην ΙΧ των μόνιμων κατοίκων, οδηγών δίκυκλου οχήματος ή ποδηλάτου. Η συμφόρηση και οι συγκρούσεις που κατ’ επανάληψη γίνονται δεν είναι ευχάριστες, ούτε λειτουργικές. Ένας επισκέπτης που δεν γνωρίζει τη στενότητα του δρόμου και έρχεται στο νησί με ένα μεγάλο όχημα, δεν μπορεί να εισέρχεται σε αυτό το στενό χωρίς καμία σήμανση ή ειδοποίηση. Ειδικά όταν υπάρχει συμφόρηση 2 ή 3 οχημάτων η κατάσταση καταλήγει να είναι προβληματική αν όχι και επικίνδυνη.
Επίσης, σε ό,τι αφορά την αναφερθείσα πεζοδρόμηση της περιοχής Θ2: Αρχή Συνοικισμού Καταπόλων, λάβετε υπόψη σας ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο Ξυλοκερατίδι, βλ. ακανόνιστη πέτρα, δεν είναι ευχάριστο για τον ποδηλάτη ή την μητέρα με το παιδάκι της στο καρότσι. Εκτιμούμε ότι ένα λείο έδαφος θα ήταν φιλικότερο για τις προαναφερθείσες ομάδες και τους περιπατητές – επισκέπτες του νησιού μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας και για την δυνατότητα που μας δίνετε να συνεισφέρουμε στο έργο σας.
Πιστεύω οτι δεν αρκούν οκτω μέρες για να ολοκληρωθει η διαβουλευση και να προχωρησει στο σταδιο επιλογης της οριστικης μελετης. Εννοώ οτι το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και οι ευθυνες μεγαλες για τον Δήμαρχο και το Δημοτ.Συμβουλιο. Ίσως βοηθησει και η συνδρομη της Αρχιτεκτονικης Σχολης τουΕΜΠ που εχουν γνωση του γενικου προβληματισμου σήμερα .
Μερικές σκεψεις χωρις να διαθετω, αντικειμενικά ,την γνώση να κατανοήσω τεχνικά τις προτάσεις που δόθησαν για διαβουλευση.
• Δεχομαι οτι προθεση και επιδίωξη της Δημ.Αρχής ειναι η ανάπτυξη του νησιου με την αυξηση του τουριστικου προιόντος με καθε μεσο και βεβαια με την δυνατοτητα ελλημενισμου των μεγαλων κρουαζιεροπλοιων.
• Επίσης δεν θελω να πιστεψω οτι κρυβονται στενα οικονομικα συμφεροντα απο ντοπιους (ξενοδ/κές μοναδες αξιοποιηση της γης) αλλά μια λαθος αντιληψη για την δηθεν αναπτυξη ( ιδιαιτερα τουριστικη)του νησιου μας,
Πρεπει να καταληξουμε τι εδους τουρισμο χρειαζομαστε.
Πιστευω οτι αυτα τα εργα ειναι τεραστιας κλιμακας επεμβασεις που δεν αντεχει το λιμανι μας.Αλλοιωνουν το παραδοσιακο φυσικο περιβάλλον, την γραφικοτητα του μοναδικου φυσικου λιμανιου των Κυκλαδων,αλλαζουν την αισθητικη του και καταστρεφουν την αρμονικη σχέση των ανθρωπων με το νησι . Να προσθεσω την διανοιξη της περιφεριακης οδου κατω απο την ΜΙΝΩΑ,και να θυμηθώ και την χαραξη δρομου για να εχουν προσβαση τα τουριστικά στη Χοζοβιωτισσα.
Ποιος θέλει τετοια αναπτυξη? Αυτο ειναι υποβαθμιση.
Τα μοναδικά ιδιαιτερα φυσικά χαρακτηριστικα του, νησιου μας ειναι η Χοζοβιωτισσα ,η
Χωρα ,η Μινωα και το αγριο φυσικο τοπιο……Αυτα προσελκυουν τουριστες που αγαπουν
την παραδοση ,την φυση, το περιβαλλον .Εχουν παρθει ωραιες πρωτοβουλιες για την
προβολη του νησιου και για την επεκταση της τουριστικης περιοδου .Να συνεχιστουν και
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΌΛΑ να αντιμετωτιστουν ολοκληρωμενα τα χρονια μεγαλα προβληματα ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ.
Γεράκη Μαρία