ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ “ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΕΠΜ) ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΣΔ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA 2000 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη ΄΄ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΕΠΜ) ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΣΔ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA 2000 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ΄΄, η οποία αφορά την ΄΄Ομάδα 8β περιοχών Δικτύου Natura 2000 Περιφερειακών Ενοτήτων Καλύμνου, Θήρας, Νάξου, Πάρου, Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου, Μήλου και Νήσων Αττικής΄΄. Μεταξύ των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου είναι και περιοχές της Αμοργού. Επίσης την Τετάρτη 12-6-2024 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή στο κοινό ημερίδα στο Δημαρχείο της Νάξου, κατά την οποία η ανάδοχος εταιρεία ΥΛΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, θα παρουσιάσει τη μελέτη.

Επειδή η μελέτη αποτελεί σημαντική παρέμβαση στις περιοχές Natura 2000 της Αμοργού και επιπλέον είναι μία πολύ εκτενής μελέτη με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ευανάγνωστη στο ευρύ κοινό, ο Δήμος Aμοργού ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να υποχρεωθεί η εταιρεία να παρουσιάσει τη μελέτη και στην Αμοργό. Πιστεύουμε το ΥΠΕΝ να ανταποκριθεί στο αίτημα του Δήμου.

Παρακάτω παραθέτουμε τις σχετικές ανακοινώσεις της αναδόχου εταιρείας, καθώς και το ανωτέρω αίτημα του Δήμου.

Δημόσια Διαβούλευση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης

Ενημέρωση για Δημόσια Διαβούλευση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ