Η Αμοργός θρηνεί την απώλεια του Νίκου Νικητίδη, του αμοργιανού δημοσιογράφου-φωτογράφου-συγγραφέα που αποτύπωσε στο έργο του τη μεγάλη του αγάπη για την Αμοργό μας.Ο Νίκος Νικητίδης καταγόταν  από την Χώρα Αμοργού, γιός του Σταμάτη Νικητίδη και εγγονός του Νικόλα Νικητίδη του «μυλωθρού».

 Δημοσιογράφος, φωτογράφος και συγγραφέας εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά και άλλα ΜΜΕ. Μετά την συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε με την συγκέντρωση και ψηφιοποίηση των δημοσιογραφικών του ερευνών και με την δημιουργία ψηφιακών εκδόσεων με αντικείμενο την χλωρίδα, την φύση, το περιβάλλον, την Αττική και την Αμοργό. Eξέδωσε το περιοδικό το «Κάστρο της Αμοργού» που ταξιδεύει και διαδικτυακά με θέματα ιστορικά, περιβαλλοντικά και πλούσιο αρχειακό υλικό.

Το Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή και σε ελεύθερη διάθεση για τους αναγνώστες το έργο του,  «Η βιοποικιλότητα στην Αμοργό». Πρόκειται για μια εξαιρετική και αναλυτικότατη μελέτη του εκλιπόντος που «ταξιδεύει » τον αναγνώστη μέσα από τις περίπου 800 σελίδες, στο  μοναδικό περιβάλλον της Αμοργού μέσα από στοιχεία και φωτογραφίες που αποτελούν μοναδική προβολή της αξίας και του πλούτου της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού μας

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του,  « Ο Νίκος Νικητίδης ήταν ένας σύγχρονος ερευνητής – μελετητής που αφήνει μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την ιστορική και πολιτιστική συνέχεια της Αμοργού.  Μέσα από την έρευνα του δημιούργησε ένα πλούσιο υλικό  και είναι χρέος μας να το διασώσουμε και να το αξιοποιήσουμε παραδίδοντας το στις επόμενες γενιές. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».