Αγαπητοί συμπολίτες,

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Γιορτάζει ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Τα οράματα που ενέπνευσαν τους ήρωες του ’21, όπως  η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η ισότητα παραμένουν φάροι που μας οδηγούν σε ένα εθνικό μέλλον  δημιουργίας.

Η  Επανάσταση του 1821 αποτελεί έμπνευση για το λαό μας. Μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε ως Έθνος να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία της πατρίδα μας αλλά και για να κάνουμε την Ελλάδα μας ακόμα πιο ισχυρή.

Οι Αμοργιανοί είμαστε υπερήφανοι για τους προγόνους μας, οι οποίοι μας εμπνέουν με τη θυσία και τον αγώνα τους καθώς η Αμοργός συμμετείχε ενεργά στην Επανάσταση του 1821, με την συμμετοχή Αμοργίνων στην Φιλική Εταιρεία, με αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα, με την  Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας να ενισχύει την οργάνωση και αναβάθμιση της Παιδείας στην Ελεύθερη Ελλάδα.

Ας υψώσουμε στα σπίτια μας το γαλανόλευκο σύμβολο της Πατρίδας μας, την ένδοξη σημαία μας, αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για την  Ελευθερίας μας.

Ζήτω η Ελλάδα

Δήμαρχος Αμοργού

Ελευθέριος Καραΐσκος