Οι εγγραφές για το 6ο Amorgos Trail Challenge έχουν ανοίξει  και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον αγαπημένο αγώνα ορεινό τρεξίματος εκατοντάδων δρομέων από όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος Αμοργού και ο Φυσιολατρικός-Περιπατητικός Σύλλογος «Παλιά Στράτα», καλούν αθλητές και αθλούμενους, το διήμερο 29 & 30 Απριλίου  2023, να τρέξουν στην Αμοργό. Εκεί που το βουνό συναντά τη θάλασσα. Παράλληλα , συνοδοί και επισκέπτες θα απολαύσουν τη μοναδική φιλοξενία του νησιού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε: «Το Amorgos Trail Challenge είναι μια γιορτή του αθλητικού τουρισμού. Μια σημαντική διοργάνωση για το νησί μας, μέσα από την οποία προβάλλονται οι πανέμορφες διαδρομές των μονοπατιών μας και η μοναδική φιλοξενία των κατοίκων, τα οποία θα γνωρίσουν και θα λατρέψουν οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες. Ο Δήμος Αμοργού στηρίζει δυναμικά αθλητικά δρώμενα που προβάλλουν το τόπο μας και δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αθληθούν.»

 Οι διαδρομές του 6ου Amorgos Trail Challenge είναι:

– 19χλμ Εκκίνηση από το Μοναστήρι Χοζοβιώτισσας με τερματισμό στην παραλία της Αιγιάλης

– 7,5 χλμ Γύρος της Αιγιάλης

– σε συνδυασμό με το μοναδικό Spike ή αλλιώς κατάκτηση κορυφής της νησίδας Νικουριά.

Οι μικροί φίλοι θα τρέξουν στο Loza Kids Race στα καλντερίμια της Χώρας.

Εγγραφές και πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης Amorgos Trail Challenge – Amorgos Trail Running Weekend