Δήμαρχος Αμοργού: Αδικία για το νησί μας η κατάταξη στο επίπεδο 2 για τον COVID-19

Επιστολή με πολλούς αποδέκτες απέστειλε ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος, στις 12 Οκτωβρίου 2020 εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια για την κατάταξη της Αμοργού στην Επίπεδο 2-Επιτήρηση, στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid -19.

Ο Δήμαρχος Αμοργού ζητάει την αποκατάσταση της αδικίας όπως τη χαρακτηρίζει το γεγονός και τονίζει πως «οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι φορείς της Αμοργού επέδειξαν τεράστια υπευθυνότητα και συνέπεια. Όλοι μαζί, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και να αναδείξουμε το νησί μας σε ένα ασφαλή και καθαρό προορισμό».

Η επιστολή εστάλη προς τους υπουργούς: Υγείας Βασίλη Κικίλια, Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερακκάκη και προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.
Επίσης κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, τους Βουλευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππο Φόρτωμα, Νίκο Συρμαλένιο, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και στον πρόεδρο ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αντώνιο Καμπουράκη.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid-19 μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι φορείς της Αμοργού επέδειξαν τεράστια υπευθυνότητα και συνέπεια. Όλοι μαζί, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και να αναδείξουμε το νησί μας σε ένα ασφαλή και καθαρό προορισμό.

Η προσπάθεια μας αυτή, ενώ χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, αναιρείται πλήρως από τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid -19, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε σήμερα.

Η Αμοργός με την πεντακάθαρη επιδημιολογική εικόνα βρίσκεται στο επίπεδο 2 της Επιτήρησης, λόγω της κατάταξης ανά περιφερειακή ενότητα. Η κατάταξη αυτή είναι τελείως άδικη και συνιστά
παραπληροφόρηση με θύμα την ταλαιπωρημένη τοπική μας οικονομία.

Σας ζητάμε να διορθώσετε άμεσα την αδικία αυτή και να μας κατατάξετε σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν τον Δήμο μας.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ
ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ