Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από 21 Μαρτίου 2020, έως την 21 Απριλίου 2020 και ώρα 06.00, θα επιτρέπεται η μετακίνηση με τα πλοία της Ακτοπλοΐας μόνο των μονίμων κατοίκων των νησιών από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα μεταξύ των νησιών. Καθώς και ορισμένων κατηγοριών επιβατών και των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά για την περιοχή μόνιμη κατοικίας τους.

Στα πλαίσια αυτού, σε λειτουργία βρίσκεται από τα ξημερώματα η ειδική ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο Taxisnet, μέσω της οποίας οι μόνιμοι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών μπορούν να βρουν προσυμπληρωμένη τη Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης.

Πρόκειται για τη βεβαίωση, η οποία είναι απαραίτητη για όποιον είναι μόνιμος κάτοικος νησιού και επιθυμεί να μεταβεί στον τόπο της κατοικίας του.

Οι ενδιαφερόμενοι μεταβαίνουν στη διεύθυνση https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, και στη συνέχεια εισέρχονται στο σύστημα με τους κωδικούς τους.