Απολύμανση σε κοινόχρηστους χώρους, δομές και δημοτικά κτήρια πραγματοποίησε ο Δήμος Αμοργού στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πιστοποιημένο συνεργείο προχώρησε σε απολυμάνσεις μεταξύ άλλων στους εξής χώρους: Κέντρο Υγείας Αμοργού, Λιμεναρχείο Αιγιάλης και Καταπόλων, Περιφερειακά Ιατρεία, Αστυνομικός Σταθμός, Ταχυδρομείο, Κατάστημα Τράπεζας Πειραιώς, Δημόσιες Τουαλέτες, Δημοτικό Κατάστημα Αμοργού, Γραφεία Τοπικών Κοινοτήτων, ΧΥΤΑ. Επίσης στις εκκλησίες: Αγίος Σπυριδώνας στο Βρούτση, Άγιος Ονουφριος στην Αρκεσίνη, Αγία Παρασκευή στην Κολοφάνα, Μητρόπολη Χώρας, Άγιος Γεώργιος στα Κατάπολα, Ανάληψη στον Ποταμό και στο Πνευματικό Κέντρο Θολαρίων. Απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Ασθενοφόρο, στο αυτοκίνητο του Βοήθεια στο Σπίτι και σε άλλα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου.

Οι προληπτικές ενέργειες θα συνεχιστούν με απώτερο σκοπό να απολυμανθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι σε όλη την Αμοργό και θα ακολουθήσουν επαναληπτικές απολυμάνσεις.

Παράλληλα, απευθύνεται εκ νέου έκκληση προς τους δημότες να περιορίσουν δραστικά τις επισκέψεις τους στα δημοτικά κτήρια και να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να κάνουν χρήση της ενισχυμένης δομής κοινωνικής προστασίας του Δήμου στα τηλέφωνα 22853602222285360201 και στην διεύθυνση helpamorgos@gmail.com.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος: «Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι προληπτικά και σε συνάρτηση, πάντα, με τις οδηγίες της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, τους εθελοντές της ΕΔΟΚ και όσους βοηθάνε εθελοντικά και ιδιαιτέρως το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αμοργού, οι οποίοι εργάζονται με απόλυτη αυταπάρνηση για να μπορούν οι πολίτες της Αμοργού να αισθάνονται ασφαλείς, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤO ΣΠΙΤΙ. Πρέπει όλοι να τηρήσουμε υπεύθυνη στάση, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας»