Το 3ήμερο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Με τη βοήθεια και αφοσίωση της κτηνιάτρου Ανδριάννας Αλεξανδροπούλου καταφέραμε να στειρώσουμε συνολικά 67 αδέσποτες γάτες (31 αρσενικές και 36 θηλυκές).

Οι γάτες αυτές προήλθαν από τις περιοχές των Κατάπολων, της Χώρας, του Βρουτσίου, της Αρκεσίνης (Κάτω Μεριά) και της Αιγιάλης.

Όλες οι γάτες είναι σε καλή κατάσταση και μετά από μια περίοδο αποκατάστασης έχουν απελευθερωθεί όλες πίσω στις περιοχές τους. Ένα θηλυκό γατάκι από την περιοχή των Καταπόλων παραμένει για νοσηλεία στο Κέντρο της Animal Zone International, λόγω ορισμένων προβλημάτων που θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πριν αφεθεί ξανά ελεύθερο στην περιοχή του.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την καταπληκτική κτηνίατρο μας Ανδριάννα Αλεξανδρόπουλου, που όπως κάθε φορά εργάστηκε από το πρωί μέχρι το βράδυ με αφοσίωση και καλό πνεύμα, τον κτηνίατρο Μανώλη Βορρίση για την αποστολή επιπλέον χειρουργικών εργαλείων και τέλος ευχαριστούμε τους εκπληκτικούς εθελοντές που εργάστηκαν σκληρά για να συλλέξουν και να μεταφέρουν τις γάτες καθώς και να βοηθήσουν στην κλινική κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Αμοργού και οργανώθηκε από την Animal Zone International.

 
Απολογισμός προγράμματος στειρώσεων Νοεμβρίου 2019
Συνολικά στειρώθηκαν 121 γάτες (68 θηλυκές και 53 αρσενικές)

Αναλυτικά ανά περιοχή:
Κατάπολα: 48 γάτες
Καστελόπετρα: 4 γάτες
Χώρα: 13 γάτες
Λαγκάδα: 32 γάτες
Ποταμός: 1 γάτα
Θολάρια: 3 γάτες
Όρμος: 18 γάτες
Σκεπαρνιές: 2 γάτες

 
Απολογισμός προγράμματος στειρώσεων Φεβρουαρίου 2020
Συνολικά στειρώθηκαν 67 γάτες (36 θηλυκές και 31 αρσενικές)

Αναλυτικά ανά περιοχή:
Κατάπολα: 25 γάτες
Χώρα: 6 γάτες
Λαγκάδα: 15 γάτες
Ποταμός: 5 γάτες
Θολάρια: 7 γάτες
Όρμος: 2 γάτες
Βρούτση: 2 γάτες
Αρκεσίνη: 5 γάτες