Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 252.2.2/2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ» με ποσό ένταξης 160.000 ευρώκαι συνολικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Η μελέτη που εκπονήθηκε το 2021 προβλέπει την αποκατάσταση των κτιρίων και του αύλειου χώρου του παλιού σχολείου στο Βρούτσι Αμοργού, αναβαθμίζοντας έτσι τις σχετικές υποδομές για την λειτουργία τηςΚινηματογραφικής Λέσχης Αμοργού.

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 003938/2022 αίτηση του Δήμου Αμοργού υποβλήθηκε το έργο στο ανωτέρω πρόγραμμα προς χρηματοδότηση.

«Πρόκειται για το τρίτο έργο που εντάσσουμε τα τελευταία δύο χρόνια στο πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου. Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, τον Πρόεδρο του κ. Ε. Σταθόπουλο και τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμα για την υποστήριξη και την συνεργασία. Ακόμα ένα έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του κτηριακού αποθέματος στον χώρο του πολιτισμού υλοποιείται σύμφωνα με τις προεκλογικές μαςδεσμεύσεις και το όραμά μας για την Αμοργό»δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος . 

 Σύντομα θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου.