Η Επιτροπή Διαχείρισης Ανεπιτήρητων Παραγωγικών Ζώων του Δήμου Αμοργού με σχετική ανακοίνωσή της, καλούσε τους ιδιοκτήτες δεκαοχτώ (18) ανεπιτήρητων ζώων (αίγες) – τα οποία είχε περισυλλέξει γιατί κυκλοφορούσαν ελεύθερα και δημιουργούσαν καταστροφές στην περιφέρεια της Τ.Κ. Θολαρίων – να παρουσιαστούν εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να τα παραλάβουν, βάσει του άρθρου 17 του Ν.4056/2012.

Παρά τις εκκλήσεις της Επιτροπής, δεν βρέθηκε ιδιοκτήτης των παραπάνω ζώων που να αιτηθεί την επιστροφή τους μέσα στο χρονικό διάστημα που ανέφερε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ.6 και 7 του Ν.4056/2012 ΄΄Από την στιγμή που δεν υπάρξει ιδιοκτήτης ανεπιτήρητων ζώων να αιτηθεί την επιστροφή τους, τα ζώα περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου, ο οποίος προχωρεί σε εκποίηση αυτών με διαδικασίες πλειστηριασμού΄΄.

Κατόπιν τούτων η Επιτροπή Διαχείρισης Ανεπιτήρητων Παραγωγικών Ζώων του Δήμου Αμοργού θα προβεί την Παρασκευή 09/11/2018 και ώρα 11:00 – 11:00 στο χώρο των Σφαγείων Αιγιάλης σε διαδικασία πλειστηριασμού δεκαοκτώ (18) συνολικά ζώων (αιγών) τα οποία περιφέρονταν και δημιουργούσαν καταστροφές σε περιοχές της περιφέρειας της Τ.Κ. Θολαρίων,  με σαράντα ευρώ (40) το καθένα.

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν την προαναφερόμενη ημερομηνία και ώρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ ΖΩΩΝ Δ. ΑΜΟΡΓΟΥ