Το 15ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων ετοιμάζεται για Αμοργό.

Με ανοιξιάτικη διάθεση θα διεξαχθεί στο νησί της Αμοργού στις 05-07 Απριλίου 2024 και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού .

με θέμα:

“Γυναίκες στις Κυκλάδες

Δημιουργία-Καινοτομία-Εξωστρέφεια”

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» με έδρα τη Νάουσα Πάρου,

αριθμεί πλέον 16 Συλλόγους Γυναικών από 13 νησιά : Αμοργός, Άνδρος, Αντίπαρος, Κέα,

Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος, Σύρος ,Τήνος, Φολέγανδρος με

σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την

κοινή εκπροσώπησή τους.

Τα Συνέδρια Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων υλοποιούνται αδιάλειπτα τα τελευταία 15 χρόνια και αποτελούν ένα θεσμό για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, με πολυδιάστατες δράσεις, καθώς πέρα από ζητήματα που αφορούν στο  γυναικείο φύλο και την καθημερινότητα των γυναικών στις Κυκλάδες, καλύπτουν θέματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η φετινή διοργάνωση έχει ως σκοπό να αναδείξει τη νέα γυναίκα που ζει, δημιουργεί καικαινοτομεί στις Κυκλάδες σε πολλούς τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής όπως ο αγρο-διατροφικός τομέας, ο τουρισμός, η προσωπική δημιουργία καθώς και η πολιτιστική κληρονομιά. Σε αυτά τα πλαίσια, στο πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμπεριληφθεί παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, ECHOING, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της «ανοιχτής» καινοτομίας, στο οποίο συμμετέχει από το 2022 ως εταίρος η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων.