Στα πλαίσια της Σύμβασης Διαβαθμικής Συνεργασίας (με Α.Π.:54994/1401/22-5-2018 και με ΑΔΑ:ΨΔ1Ν7ΛΞ-ΛΟΔ) που υπογράφηκε την Τρίτη 22/5/2018, μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πέντε νησιωτικών δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αμοργού, υλοποιείται η «Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικών ειδών γηπέδων ποδοσφαίρου των Δήμων Αμοργού, Κύθνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Σύρου Ερμούπολης και Τήνου». Το συνολικό κόστος για το έργο αυτό είναι 486.724,80 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Στα πλαίσια αυτά, τοποθετείται αυτή την στιγμή στο παλιό γήπεδο των Καταπόλων, συνθετικός χλοοτάπητας διαστάσεων 53 Χ 32μ, δύο εστίες ποδοσφαίρου, δύο πάγκοι-στέγαστρα αναπληρωματικών παικτών και ένα σετ τεσσάρων σημαιών κόρνερ. Η τοποθέτηση του εξοπλισμού αυτού προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα. Η δαπάνη για όλα τα υλικά που θα τοποθετηθούν στο γήπεδο Καταπόλων Αμοργού και το κόστος τοποθέτησης τους καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το γήπεδο Καταπόλων Αμοργού αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονό και ασφαλές γήπεδο 7 Χ 7. Παράλληλα ο Δήμος Αμοργού, στα πλαίσια γενικότερης μελέτης που έχει εκπονήσει και έχει υποβάλει για χρηματοδότηση, θα τοποθετήσει φωτισμό στο γήπεδο και θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα παλιά περίφραξη, ολοκληρώνοντας έτσι την λειτουργικότητα του γηπέδου.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποφασιστική συνδρομή της στο όλο εγχείρημα και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφεριάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και τον Έπαρχο Νάξου και Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης Κυκλάδων κ.Ιωάννη Μαργαρίτη που ανταποκρινόμενοι άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των κατοίκων μας εκπλήρωσαν ένα όνειρο δεκαετιών της νεολαίας των Καταπόλων.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 7*7 ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ