Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη αλιεία συναντούν την  παράδοση και τη γαστρονομία το διήμερο 15-16 Ιουνίου στην Αμοργό, με το «Αμοργόραμα» να ανταμώνει τη «Γιορτή του Ψαρά».

Η γιορτή διοργανώνεται από τον Επαγγελματικό Αλιευτικό Σύλλογο Αμοργού “Η Χοζοβιώτισσα” και τον Δήμο Αμοργού το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 21:00 στο αλιευτικό καταφύγιο στο Ξυλοκερατίδι Καταπόλων και περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και τοπική γαστρονομία βασισμένη σε αλιεύματα των ψαράδων του νησιού.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους  ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα της ΠΝΑΙ Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 11:00, στο Δημαρχείο, στη Χώρα Αμοργού, η δημοτική αρχή διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με δημοτικούς συμβούλους, φορείς του νησιού και πολίτες, με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, αμπελουργία).

Η παρουσία, συμμετοχή και ενημέρωσή σας είναι πολύ σημαντική για την βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στο νησί μας.