ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

Με συνολικά πάνω από 30 διαδικτυακές συναντήσεις με αντίστοιχους επαγγελματίες της ταξιδιωτικής αγοράς, bloggers και δημοσιογράφους από τουλάχιστον 13 χώρες η Αμοργός αναβαθμίζεται τουριστικά και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών τόσο των Ευρωπαϊκών χωρών όσο και της Μέσης Ανατολής και Αμερικής.
Η επιτυχημένη πορεία στις συναντήσεις του Δήμου της Αμοργού που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της MTC GROUP και ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πόπη Δεσποτίδη άρχισε στις 9 Νοεμβρίου σε διεθνές επίπεδο. Ακολούθησε σειρά επαφών με εξειδίκευση στις αγορές της Αυστρίας, Ελβετίας, Βελγίου και Ολλανδίας που επικεντρώθηκαν σε συνομιλητές με δηλωμένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, πράγμα που επιτεύχθηκε χάρη στη συνεργασία της εταιρίας συμβούλων του Δήμου με τα αντίστοιχα Γραφεία του ΕΟΤ στις χώρες αυτές.
Άκρως ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές ήταν και οι επαφές στο πλαίσιο του «Virtual Greek-Polish Alternative Tourism & Gastronomy Workshop» στο οποίο ο Δήμος Αμοργού έλαβε μέρος μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Αξιοσημείωτο του ενδιαφέροντος που παρατηρείται για το κυκλαδίτικο νησί είναι ότι οι online παρουσιάσεις του στη διαδικτυακή πλατφόρμα του YouTube, που προηγήθηκαν των συναντήσεων, κατέγραψαν πάνω από 180 μοναδικές προβολές με μεγάλη επισκεψιμότητα από χώρες όπως Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.
«Χτίζουμε το «αύριο» πατώντας γερά στο «σήμερα» ακολουθώντας τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά μετά την εμφάνιση της πανδημίας» δήλωσε η κυρία Δεσποτίδη η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της «από τα ενθαρρυντικά, για το νησί, μηνύματα που εισπράξαμε από όλους τους συνομιλητές μας, πράγμα που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για την εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς».
Σύντομα, ο Δήμος Αμοργού θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση τη στρατηγική για το επόμενο διάστημα και θα παρουσιάσει το νέο τουριστικό λογότυπο του προορισμού, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε επαφή και με άλλες αγορές όπου θα αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες παρουσιάσεων και προωθητικών ενεργειών.