Σε ηλικία μόλις 40 ετών «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο Αμοργιανός μουσικός Κώστας Γεράκης. Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός στο νησί μας που γέμιζε από τους ήχους της κιθάρας του όταν το επισκεπτόταν. Ταλαντούχος, με πνεύμα ελεύθερο, αφήνει με την απώλεια του την Αμοργό φτωχότερη. Ο Κώστας Γεράκης θα ζει μέσα στις  αναμνήσεις των φίλων και στις νότες των αγαπημένων του ρεμπέτικων τραγουδιών.

Ο Κώστας Γεράκης ήταν εξαιρετικός κιθαρίστας γνωστός για τον προσωπικό του μουσικό ήχο. Για πολλά χρόνια έπαιζε ρεμπέτικο (κιθάρα, μπουζούκι, κοντραμπάσο) δίπλα σε σπουδαίους βιρτουόζους του μπουζουκιού και ερμηνευτές. Είχε σπουδαίες συνεργασίες μεταξύ άλλων,  με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Λεωνίδα Μπαλάφα, τη Ματούλα Ζαμάνη, ενώ είχε επί μακρόν συνεργασία τον Στέλιο Βαμβακάρη.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε « Η ξαφνική απώλεια του Κώστα Γεράκη, του αγαπημένου μας Κωστάκη, έχει σοκάρει το νησί μας. Όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει από τη ζωή, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη θλίψη. Η Αμοργός δε θα ξεχάσει τον Κώστα. Οι στιγμές του και οι αγαπημένοι μουσικοί του ήχοι θα συνεχίζουν να ταξιδεύουν μέσα στις στράτες μας. »