Με χαρά ανακοινώνουμε πως η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ΑΕ ενέκρινε επιχορήγησης ύψους 50.000€. για τη χρηματοδότηση του έργου « Νέο τμήμα παιδικής φροντίδας δυναμικότητας 25 νηπίων στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Λαγκάδας».

Ο Δήμος Αμοργού υπέβαλλε στις 10/12/2020(Αρ.Πρωτ.17075) προς της ΕΕΤΑΑ ΑΕ αίτημα χρηματοδότησης του έργου  ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση (Αρ.Πρωτ.8454/30.06.2020) για το « Πρόγραμμα χρηματοδότησης των Δήμων και των Νομικών τους προσώπων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνική Αλληλεγγύης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας»

 «Ευχαριστούμε θερμά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ και βουλευτή Κυκλάδων κ. Ι. Βρούτση ο οποίος ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προώθησε τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να δωθεί η δυνατότητα σε δήμους που δεν λειτουργούν τμήματα βρεφικής και παιδικής φροντίδας, αλλά διαθέτουν κατάλληλα κτήρια για να τα στεγάσουν, να χρηματοδοτηθούν για την ίδρυση τους από τα ευρωπαϊκά προγράμματα μέσω της ΕΕΤΑΑ ΑΕ. Ευχαριστούμε επίσης την διοίκηση της ΕΕΤΑΑ ΑΕ για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας. Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες τους νησιού μας. Η δημιουργία υποδομών εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες των γονέων και στηρίζουμε το μέλλον της Αμοργού, τα παιδιά μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.